آموزش نصب ماشین ظرفشویی و لباسشویی بصورت ساده و اصولی
نصب ماشین ظرفشویی کار ساده ای هست در صورتی که اصول آن را بدانید تا بتوانید دستگاه را بطور صحیح نصب و راه اندازی کنید. این آموزش جامع میتواند تمامی سوالات شما در مورد نصب و راه اندازی ماشین ظرفشویی و لباسشویی را پاسخ بدهد.
نصب ماشین ظرفشویی
امروز می خواهیم برایتان توضیح دهیم که چطور دستگاهتان را خودتان راه اندازی کنید.مهم نیست دستگاه شما نو باشد یا دست دوم ، ما اینجا تمام نکات لازم را به شما یاد میدهیم .
با خواندن این مطلب شما نیازی به نصاب و تعمیرکار برای نصب دستگاهتان نخواهید داشت. با ما همراه باشید تا مرحله به مرحله این موارد را یاد بگیرید و بتوانید شخصا ماشین ظرفشویی یا لباسشویی منزل را نصب و راه اندازی کنید.
نصب ماشین ظرفشویی ایستاده یا رومیزی تفاوتی با هم ندارند و شما میتوانید در مطلب انتخاب بهترین ظرفشویی مناسب برای من بین دستگاه ایستاده یا رومیزی یکی را برگزینید.
مهمترین مراحل نصب و راه اندازی
برای نصب دستگاه شما باید این سه مرحله را بطور دقیق انجام دهید.
1. مرحله اول ، نصب ورودی آب دستگاه (آب تمیز)
2. مرحله دوم ، نصب خروجی دستگاه (آب کثیف)
3. مرحله سوم ، اتصال برق
مرحله اول یعنی اینکه شما باید از ورود آب به دستگاه با اتصال لوله مطمئن شوید. مرحله دوم شما باید خرطومی خروجی آب را وصل کنید. مرحله سوم شما باید از اتصال امن برق ماشین ظرفشویی مطمئن شوید.
برای نصب ماشین ظرفشویی به چه ابزاری نیاز داریم؟
برای نصب ظرفشویی شیر لباسشویی را از ابزار فروشی تهیه کنید.
آچار فرانسه یا انبر قفلی (برای سفت کردن شیر) در اختیار داشته باشیم.
نوار تفلون با کیفیت تهیه کنید که اتصالات بدون مشکل متصل شوند.
شروع مراحل نصب دستگاه ظرفشویی
برای شروع نصب باید دقت داشته باشید که ورودی(شلنگ آب) و خروجی (خرطومی) و سیم برق دستگاه حتما به پشت دستگاه شما متصل باشند. یعنی این سه مورد باید یک طرف به دستگاه متصل باشد و شما در این آموزش متوجه مبشوید که چگونه طرف دیگر را متصل کنید تا دستگاه آماده استفاده شود.
در غیر این صورت شما باید یا آن ها را خودتان متصل کنید یا از نمایندگی کمک بگیرید. در صورت اتصال این موارد دستگاه شما برای مراحل بعد آماده ی نصب است.
مرحله اول اتصال ورودی آب به دستگاه
برای این کار شیر لباسشویی را با نوار تفلون پیچانده و در محل ورودی آب سرد با آچار فرانسه یا انبر قفلی محکم میکنیم تا نشتی آب نداشته باشیم. فقط مراقب باشید که شیر را خیلی محکم فشار ندهید که ممکن است شیر ترک بردارد و بشکند.
قسمتی که به شلنگ ماشین ظرفشویی متصل می شود نیازی به نوار تفلون ندارد و واشر خاصی وارد که میتواند از نشتی آب جلوگیری کند. اما اگر دستگاه کارکرده بود حتما واشر را بررسی کنید تا اگر آسیب دیده بود تعویض کنید.
دقت کنید که نوار تفلون بدین منظور پیچانده می شود تا جلوی نشت آب و هدر رفت آن را بگیرد. و مراقبت کند که نشتی آب به آشپزخانه و محل زندگی سرازیر نشود.
ماشین ظرفشویی را به آب سرد وصل کنیم یا آب گرم؟
حال شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که باید ماشین ظرفشویی را به آب گرم متصل نمود یا آب سرد؟
ماشین ظرفشویی و لباسشویی نیازی به وصل شدن به آب گرم ندارند چون خود دستگاه بصورت اتوماتیک و نصبت به برنامه انتخابی شما آب را به میزان لازم گرم میکند.
شاید شما برنامه ای از ماشین ظرفشویی را انتخاب کردید که به آب سرد نیاز داشته باشد. در این صورت با اتصال آب گرم مشکل برای این برنامه ایجاد خواهد شد.
به عنوان مثال برنامه های کوتاه مدت که با آن می توان سبزی یا میوه ها را شست. درصورتیکه با آب گرم این برنامه ها اجرا شود به میوه ها ممکن است آسیب وارد شود و آن ها را خراب و له میکند. در ماشین لباسشویی هم مواردی از این دست وجود دارد.
مثال دیگر اینکه لباس های پشمی را نباید با آب داغ شست زیرا باعث می شود که بافت آنها کش بیاید و فرم خود را از دست بدهند. پس دستگاه را مستقیم به آب سرد وصل کنید.
مرحله دوم اتصال خروجی آب دستگاه
بدین منظور باید خرطومی دستگاه که آب کثیف را از دستگاه خارج میکند را در خروجی فاضلاب یا همان راه آب قرارداد به نحوی که آب یا بوی بد به بیرون باز نگردد. گاهی اوقات لازم است با بوگیر های پلاستیکی این کار را انجام داد تا مشکلی ازین قبیل ایجاد نگردد.
بعضی اوقات خروجی های آب نداریم یا مسدود است که باید به خروجی و سیفون زیر سینک آشپزخانه وصل شود. بدین منظور از سیفون های زیر سینک مانند تصویر استفاده میکنیم که خروجی بیشتر برای ظرفشویی یا لباسشویی به ما می دهند.
دلیل آب جمع شدن کف ظرفشویی چیست؟
این نکته را همینجا بایم اضافه کنم که در آینده به مشکل جمع شدن آب کف ظرفشویی یا لباسشویی بر نخورید. اگر راه آب گرفتگی داشته باشد یا سیفون پر شود ممکن است آب خروجی بعد از چند ساعت به کف دستگاه برگردد و این اصلا ظاهر خوبی نخواهد داشت و باعث ایجاد بوی بد در ظرفشویی یا لباسشویی میشود. پس این راهکار دکترظرف را حتما انجام دهید تا از این مشکل پیشگیری کرده باشید.
راهکار جلوگیری از برگشت آب به ظرفشویی
این راهکار برای سیفون زیر سینک متفاوته و برای خروجی راه آب به روش دیگری خواهد بود که هر دو را اینجا و در تصویر توضیح خواهیم داد.
ترفند سیفون زیر سینک
اینجا باید لوله خرطومی را قبل از وصل کردن به سیفون ارتفاع بدید و با چسب محکم کنید تا اگر گرفتگی یا پر شدگی داخل سیفون به وجود اومد دیگه این آب بخاطر این ارتفاعی که دادید به ظرفشویی یا لباسشویی باز نگردد.
ترفند خروجی راه آب
در اینجا باید لوله خرطومی را پشت ماشین ظرفشویی به بالاترین قسمت دستگاه با سیم یا بند محکم کنید تا ارتفاع بگیره و بعد به سمت خروجی و راه آب ببرید و متصل کنید. دقت کنید که خرطومی را بیش از 20 سانت داخل خروجی نبرید چون همین باعث گرفتگی و ایجاد بوی بد میشود.
بوی بد از پشت ظرفشویی و لباسشویی
برای اینکه از راه آب بوی بد خارج نشود و محیط آشپزخانه را بد بو نکند باید اطراف خرطومی خروجی ظرفشویی و لباسشویی را بپوشانید تا بوی بد فاضلاب از کنارش خارج نشه.
برای این کار میتونید از قطعه ای پلاستیکی به اسم بوگیر استفاده کنید که از ابزار فروشی ها باید تهیه کنید. اما توصیه دکترظرف به شما اینه که از پلاستیک های دسته دار شفاف برای این کار استفاده کنید.
چندین پلاستیک را با فشار در کنار خرطومی و در راه آب فشار دهید تا هیچ راه خروجی برای بوی بد به بیرون وجود نداشته باشد. و شک نکنید که دیگر بوی بدی از این خروجی فاضلاب به آشپزخانه شما نمیاید.
مرحله سوم اتصال برق دستگاه
شما باید برق دستگاه را بصورت اصولی متصل کنید که برای این کار نیاز به محافظ برق برای دستگاه دارید. محافظ باعث میشه اگر جریان برق منطقه شما کم یا زیاد شد دستگاه آسیب نبینه و خسارت چند میلیونی نبینید.
برای این منظور باید از محافظ مرغوبی استفاده شود تا دستگاه در اثر قطعی یا نوسانات برق آسیبی نبیند. در کشورهای توسعه یافته شرکت های تامین برق خسارات ناشی از نوسانات برق یا قطعی ها را پرداخت میکنند اما متاسفانه در کشور ما جبران این گونه خسارتها به سختی انجام میشود.
همچنین مواردی هم چون کابل دزدی ها یا نوسانات ناگهانی شبکه نیز زیاد اتفاق می افتد. پس نیاز به محافظ برای ماشین ظرفشویی یا لباسشویی مثل بیمه برای خودرو واجب است.نکته دیگر اینکه حتما حواستان به این باشد که سیم برق تحت فشار و یا گرما در آشپزخانه قرار نگیرد تا خدای ناکرده حادثه ای برای شما پیش نیاید. سوال دیگری که بیشتر مخاطبین از ما می پرسند این است که:
آیا می توان ماشین لباسشویی و ظرفشویی را باهم به یک محافظ وصل کرد؟
توصیه ای که ما داریم این است که نباید این کار را انجام داد. چون میزان جریان برقی که دو دستگاه با هم مصرف می کنند زیاد است و اگر هر دو دستگاه به طور همزمان مورد استفاده قرار گیرند ممکن است آسیب به آن ها و محافظ دستگاه وارد شود. پس یا همزمان هر دو دستگاه را استفاده نکنید یا یک محافظ با آمپر بالا استفاده کنید تا هیچ گونه آسیب احتمالی به شما وارد نشود.
بدنه ظرفشویی برق دارد
خیلی پیش آمده که به ظرفشویی یا لباسشویی دست زدیم و یکباره حس برق گرفتگی در ما ایجاد شده که این بخاطر برق دار شدن بدنه این دستگاه است.
این مشکل راه حل ساده ای دارد . برای حل این مشکل کافی است دو شاخه خود را برعکس به پریز یا محافظ متصل کنید. این کار باعث جابجایی فاز و نول میشود و تا هشتاد درصد مواقع مشکل شما برطرف خواهد شد.
تست نهایی بعد از نصب ماشین ظرفشویی
در مرحله آخر باید با یکی از برنامه های کوتاه مدت شستشو بدون هیچ شوینده ای ، دستگاه را با آب خالی تست کنید. یعنی نمک جلادهنده یا قرص و ژل نریزید تا دستگاه خالی شسته شود.
اینکار باعث میشود که آب وارد مخزن نمک شود و دستگاه شما آماده ریختن نمک و سایر محصولات به داخل آن باشد. پس از این کار دستگاه شما آماده شستشوی ظروف با شوینده می باشد.
خلاصه مطلب
بطور خلاصه شما باید ابتدا آب ورودی دستگاه را به آب سرد متصل کنید. پس از این سراغ خروجی دستگاه رفته و آن را به فاضلاب وصل کنید. بعد از اتصال خروجی دستگاه نوبت به برق می رسد. اگر می خواهید که خسارت جدی متحمل نشوید ، حتما و حتما از محافظ استفاده کنید و در آخر دستگاه را یکبار بدون شوینده با یکی از برنامه های شستشوی کوتاه مدت راه اندازی کنید.
برای اطلاع از آموزش های تخصصی تر و مراحل بعدی حتما به مقالات دیگر سایت مراجعه کنید یا از پیج اینستاگرام یا کانال یوتیوب دکترظرف دیدن کنید.
Submit your first comment